1- ÇILGIN DENİM

Diesel, Balenciaga ve R13 gibi markaların farklı kesimleriyle birlikte denimin canlanışı bu sezon güçleniyor. Louis Vuitton erkek giyimi ve MM6 Maison Margiela gibi markalar, daha rahat kumaşlarda denimin yapısını canlandırmak için trompe l'oeil tekniklerini kullanıyor.

2-PENCERE DETAYLARI

LVMH Ödülü sahibi Nensi Dojaka, LBD kavramına farklı bir bakış açısı katarken, Donatella Versace, Kim Jones ve Olivier Rousteing'in ellerinde de yeni bir hayat kazanıyor.

3-FARKLI DOKULAR ÖN PLANDA

Tüylü ve kabarık dokular pre-fall koleksiyonları için öne çıkan detaylardan. Jil Sander ve Proenza Schouler bunları pantolon ve slip elbiselere dahil ederken, Christopher John Rogers ve Gucci, üç boyutun ötesine geçen gösterişli elbiseler ve paltolar yaratıyor.

4-TÜVİT DOKUNUŞU

Son zamanlarda gördüğümüz iki parçalı takımların yerini, pre-fall sezonu için bol etekler veya deri pantolonlarla bir araya getirilen harika tüvit ceketler alıyor. Bunu çalışan kadınların kapüşonlulara alternatifi olarak düşünebilirsiniz!

5-EKOSEYE GÜVEN

Bazı şeyler kesindir; tıpkı ekosenin sonsuz çekiciliği gibi… Pre-fall koleksiyonlarında Dior, Roberto Cavalli ve Jil Sander, ekose deseninin sayısız farklı versiyonunu sunuyor.